Ide olyan hétköznapi, profán dolgokat várunk, amit szívesen megosztanál velünk!

Pl.: hol láttál akciós szezonális gyümölcsöt. A gyermekek ruházkodással kapcsolatos dolgok, cipőválasztás, vagy akármi, amit fontosnak tartasz megosztani velünk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mariaradioszentmonikabmk.blog.hu/api/trackback/id/tr592335886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leácska 2011.01.13. 14:54:26

Anna finom túró tortája:

Hozzávalók:

Tésztához:
1 pohár kefír (ez lesz a mérőpohár)
2 pohár liszt
½ pohár olaj
1 pohár cukor
1 csipet só
1 tasak sütőpor
2 egész tojás

Ezeket összekeverem és egy kivajazott, kilisztezett formába öntöm a tészta kb 2/3-t. A 190- 200 fokra előmelegített sütőben sütöm kb. 10- 15 percig (egy pici színe lesz a tésztának). Közben elkészítem a tölteléket

Töltelék:
½ kg túró
2 evőkanál tejföl (joghurt is jó)
1 citrom héja
4 csomag vaníliás cukor (én szeretem a Bourbon vaníliás cukrot is, ezért 1 csomag tuti kerül bele)
3 tojássárgája
2, 5 evőkanál gríz
+
3 tojásfehérje (remélem egy szó :-)
2 evőkanál cukor
1 pici só

A töltelékhez a túrót összetöröm és beleteszem a többi hozzávalót, a fehérjét a cukorral és a sóval kemény habbá verem és úgy keverem a töltelékhez. Amikor a tészta teteje kapott egy kis színt, akkor rásimítom a tölteléket és végül a maradék harmad tésztával bevonom. Először én is féltem, hogy tudom majd szépen elkenni, de simán megy. Ne izguljatok!!!
A sütőben addig sütöm kb 15-20 perc, amíg szép aranybarna nem lesz. Amint kihűlt viszonylag könnyű kiszedni a sima nem kapcsos tortaformából, mert az olajos tészták könnyen lejönnek az edény faláról.

Jó sütögetést!
süti beállítások módosítása